Naturagart 2019 100x100Op 23 juni 2019 zijn we via de Happy Bubbles activiteiten commissie naar Naturagart. We zijn met totaal 9 mensen er naar toe gegaan. Brigitte, Vince, Verena, Pim, Isa, Charissa, Maarten, Diana en Patrick hadden zich hiervoor opgegeven.

Om 08.00 uur hadden we afgesproken bij de Shell tankstation in Zevenaar. Toen iedereen aanwezig was gingen we richting het plaatsje Ibbenburen in Duitsland. Om 09.45 uur reden we het parkeerterrein op. We hadden het geluk dat ze bij Naturagart een grote kar hadden, waardoor we alle duikspullen op deze kar konden plaatsen.

Bij de grote vijver kregen we de briefing hoe het er onder water er uit ziet. Na het maken van de buddyteams zijn we ons gaan omkleden om de eerste duik te maken. Toen iedereen weer boven water was hebben we gekletst over hoe het eruit zag. Ze hebben inderdaad hele grote steuren er rond zwemmen. Rond 12.45 uur ging bijna iedereen voor een tweede duik. Rond 14.30 uur waren alle duikers weer boven water. Om 15.30 uur is ieder op eigen gelegenheid terug naar huis gegaan.

Weer een hele mooie dag gedoken met diverse leden van de club. Op naar de volgende activiteit!

KingsDive 2019 100x100Op 28 april 2019 was het zover, de KingsDive!

Om 11 uur waren Rob, Francien, Jacques, Mik en Patrick bij de slagboom van de duikplas Slijk Ewijk. Na een korte briefing gingen Rob en Francien samen duiken en Mik, Jacques en Patrick gingen samen onderwater. Na zo'n 35 minuten kwamen Jacques, Mik en Patrick boven. Zo'n 15 minuten later kwamen Rob en Francien ook boven.

Na het omkleden stond Brigitta klaar met een heerlijke kop chocolademelk en een tompouce. Ook Josephine en Rudi (ouders van Mik) kwamen even buurten. Om 13.20 uur ruimde we de spullen op en toen ging iedereen huiswaarts, of op vakantie.

Toch weer een geslaagde duik.

Op 3 februari was het dan zover, duiken bij Todi in Belgie.

 

Om 09.30 uur hadden we afgesproken met de de 10 mensen die meegingen naar Todi in Belgie bij de carpoolplaats in Elst. Vandaar gingen we naar het plaatsje Beringen. Om 11 uur kwamen we aan bij Todi. Voor sommige duikers was dit een nieuwe ervaring. We zijn toen even gaan kijken bij het grote bassin. Er waren niet zo veel duikers in het water. De duikclub Happy Bubbles bood ons een kopje koffie aan.

Tegen 12 uur liepen we met z'n alle naar de ontvangstbalie om onze polsbandjes op te halen. Na een korte briefing van Patrick Voorbij zijn de 8 duikers en 1 snorkelaar zich om gaan kleden. Op de 4de etage kregen we onze trimvest, fles en lood. We moesten wel onze duikpak spoelen. Dit om ervoor te zorgen dat de vissen niet ziek worden. Om 12.30 uur lagen alle duikers en snorkelaar in het water.

Voor Verena, Ap, Iris, Maarten en Charissa was dit de eerste keer dat zij hier doken. Door een aantal clubleden is er naar harte lust gefilmd en gefotografeerd. Veel van deze foto's en filmpjes zijn te zien op de Facebookpagina van Happy Bubbles. Na zo'n 50 minuten te hebben gedoken kwam iedereen van de club het water uit. Iedereen had een brede grijns op hun gezicht van deze mooie en gezellige duik.

Al met al weer een geslaagde duik activiteit.

Op naar de volgende activiteit; Op naar 17 maart 2019, de snertduik.

Op zaterdag 03-03-2018 was het zo ver. Met de duikclub Happy Bubbles naar Todi Belgie.

We hadden om 09.30 uur afgesproken bij tankstation Het Kempke. Toen iedereen op de afgesproken plaats ( Roland, Brigitte, Vince, Verena, Brigitta en Patrick) was, gingen we richting Eindhoven. En via een kleine D-tour kwamen om 11.15 uur bij Todi aan. De reis op zich zelf was al mooi. Vooral de plaats Beringen (waar Todi is gevestigd ) is mooi om doorheen te lopen. Er is ook een oude mijnschacht.

Om 11.45 kregen we ons pols bandje. We kregen uitleg van de receptioniste wat de bedoeling was. Roland, Verena en Brigitta gingen snorkelen en Brigitte, Vince en Patrick gingen duiken. Om 12 uur checkte we ons in om vervolgens direct om te kleden. Daarna met de lift naar de 4de om vervolgens ons aan te kleden voor het snorkelen en duiken. Doordat Roland en Brigitta geen ervaring hadden om een duikpak aan te trekken, moest er een beetje geholpen worden. De duikers lagen vrij vlot in het water en de snorkelaars kwamen vlak achter ons aan om ook een natpak te halen.

Doordat je met een vrij grote groep gaat die in een tijdsbestek van 2 uur gaat duiken zou je denken dat het dan druk is. Gelukkig viel dit reuze mee. We konden goed en relaxt duiken met uitzicht op heel veel mooie vissen.

Om 14 uur hebben we uit gecheckt en onder het genot van een koffie hebben we de duik en snorkelsessie besproken. Rond 14.45 uur gingen we weer huiswaarts.

Al met al een zeer geslaagde dag!

Op zondag 6 januari 2019 was het weer zo ver. De nieuwjaarsduik 2019.

Om 10 uur 's morgens vroeg waren de 5 duik die hards bij de slagboom van Slijk Ewijk. De sfeer zat er goed in. Iedereen, ook de 2 vrouwelijke supporters, hadden er zin in. Om half 11 waren de duikers klaar om het water in te gaan. Even nog snel een paar foto's laten maken door de supporters en dan kopje onder. Jacques, Geert Jan, Jack en Patrick gingen met droogpak en Marc ging als enige die hard in natpak onder water. Na een duik van ongeveer 30 minuten zijn we weer boven water gekomen.

Happy Bubbles - Nieuwjaarsduik 2019

Na de omkleed sessie stond Brigitta met een lekkere warme consumptie en een koek klaar. Hiervan werd door iedereen gretig gebruik van gemaakt. Om 12 uur ging iedereen weer naar huis.

 

Happy Bubbles - Nieuwjaarsduik 2019

Al met al een geslaagde nieuwjaarsduik!

Op zondag 18/02/2018 was het zover, "De snertduik". Gelukkig scheen het zonnetje waardoor het toch iets lekkerder aanvoelde. Rond half 11 kwamen Geert jan en Jaques bij de duiklokatie de Groene Heuvels. Na een kleine briefing van Jaques ( omdat hij hier vaker heeft gedoken) zijn we met z'n 3 het water in gegaan. We hadden al afgesproken dat we zo'n 25 minuten onder water zouden blijven. Na zo'n 12 minuten gaf Geert jan aan om om te draaien. Dit werd door de 2 andere duikers bevestigd.

Tijdens de duik heeft Patrick maar 1 klein grondeltje gezien. Na 24 minuten kwamen we weer terug waar we het water in waren gegaan. Daar stond Brigitta met een lekkere warme kom snert klaar. Hiervan werd door iedereen lekker gesmikkeld. Tegen half 1 hadden we de spullen opgeruimd en zijn we weer onder het genot van het nog steeds stralende zonnetje richting huis gegaan. Tot de volgende duik. Deze is Todi in Belgie.

Op 10 juni 2018 had de activiteitencommissie een duoduik georganiseerd. 's Morgens om half 9 stonden Pim en zijn dochter Isa klaar bij de parkeerplaats bij het Bronsbergermeer in Zutphen om samen met Patrick Voorbij deze 2 duiken te gaan maken. Na de briefing kleedden we ons om om het water in te gaan. Helaas was het zicht niet echt helder. We hadden een zicht van ongeveer 2 a 3 meter. We zijn ongeveer 45 minuten onder water gebleven. Ondanks de mindere zicht een rustige duik voor ons drietjes. Toen we alle duikspullen weer in de koffers hadden gingen we op naar duiklocatie 2. Bussloo bij Apeldoorn.

Na de briefing zijn we gaan omkleden om aan de 2de duik te beginnen. We zijn toen een ronde wrakken gaan doen. De bus en het scheepswrak. Bij de scheepswrak zagen we ook nog eens zoetwaterkoraal. Dit zag er wel mooi uit. Helaas ook hier was het zicht niet echt goed. Zo'n 2 meter maximaal. Maar dit mocht de pret niet drukken. Toen we na zo´n 40 minuten weer uit het water kwamen, zijn we gaan omkleden omdat Brigitta een kleine lunch had voorbereid. Dit was simpel maar lekker. Al met al een leuke en geslaagde duoduik. Op naar de volgende activiteit...... De puzzeltocht van 23 juni 2018.

Op Zondag 07-01-2018 was het tijd voor de nieuwjaarsduik.

 

Totaal hadden 5 mensen zich opgegeven voor deze duik. 's Morgens om 10.50 uur stond iedereen bij de slagbomen van Slijk Ewijk. We besloten om op ons bekende stek te gaan duiken. Doordat er 3 mensen( Jaques, Geert jan en Tyn) met droogpak duiken, gingen zij samen het water in. De andere 2 (Eric jan en Patrick) gingen in natpak onder water.

Jaques wilde de kortste weg naar het water nemen, maar doordat er nu voor de waterkant een soort zandbak is gebouwd dacht hij er even doorheen te kunnen lopen. Met als gevolg dat hij tot zijn kruis in het "drijfzand"zakte. Dus even paniek. Gelukkig kwam hij er goed en zonder kleerscheuren uit de zandbak. Daarna zijn alle duikers kopje onder gegaan.

Eric Jan en Patrick zagen een paar kreeftjes en heel veel kleine larven. Na zo'n 25 minuten was iedereen weer boven water.

Patrick had voor koffie, thee en een koekje geregeld.

 

Al met al een geslaagde 1ste duik van het het nieuwe jaar.

Dauduik 2018Vandaag staat de dauwduik op het programma. 's Morgens vroeg om 07.45 uur waren alle 8 de duikers (sters) aanwezig voor de briefing. Doordat Vince en Brigitte weinig duikervaring hebben, besloot Patrick om de groep in 2 groepen te splitsen. Jacques, Wichert, Tyn en Brigitte waren 1 groep en Rob, Francien, Vince en Patrick waren 1 groep.

Na de korte briefing kleedde iedereen zich om voor de dauwduik. Een aantal duikers gingen alleen met een enkel 7 pak het water in. De groep van Jacques gingen in het water naar rechts richting de auto. De groep van Rob hadden zo iets van laten wij dan links gaan. Er waren weinig vissen die zich lieten zien, maar er zijn wel eitjes van de snoekbaars gespot. Dus binnenkort zijn er snoekbaarzen te spotten.

Na een duik van ongeveer 30 tot 40 minuten waren beide groepen weer uit het water. Brigitte en Vince hebben zich goed vermaakt onder water. Op sommige stukken was het zicht meer dan 10 meter, dus heel mooi zicht. Toen iedereen bijna klaar was met omkleden kwamen Verena en Vince een versnapering aanbieden. Dit viel bij iedereen goed in de smaak. Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind. Toen we vertrokken begon zelf de zon te schijnen.

Al met al een geslaagde dauwduik.

Het paasweekend is al weer bijna voorbij, als ik naar mijn eigen ervaring kijk, dan begint het Pasen al behoorlijk de kerst te lijken. Gezellig bij de familie en veel te veel, maar dan ook echt teveel eten. Gelukkig is het weer maandag, 2e paasdag en tijd om de extra kilo’s eraf te sporten. Echter wij gaan duiken.

Paasduik 2018Op 02-04-2018 was het weer zo ver; De jaarlijkse Paasduik. 's Morgens vroeg om 10 uur stonden Brigitta en Patrick bij Slijk Ewijk om de partytent op te zetten. Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind. Het was droog.

Nadat de tent opgezet was, was het tijd voor een kop koffie. Na de briefing gingen Eric Jan en Tyn met elkaar duiken. Rob K en Patrick gingen met elkaar duiken omdat zij in natpak doken. Na zo'n 30 minuten waren iedereen weer boven water. Er waren diverse grondels en zoetwaterkreeften gespot. Al met al een relaxte duik. Eric Jan ging voor het eerst met een droogpak duiken.

Na dat iedereen zich had omgekleed stond er een lekkere Paasbrunch klaar. Met lekkere eiersalade en paasbrood. Rond 13 uur werd de tent weer opgeruimd en ging iedereen weer huiswaarts.

Al met al een geslaagde Paasduik.

Tot de volgende duik. De dauwduik. Tot 10 mei 2018 in....

En dat was hopelijk het laatste Duits, want zo goed ben ik daar niet in. Nu een communicatiefoutje met Monte Mare, heeft Geert Jan namens de activiteitencommissie met snel handelen een alternatief geregeld. Tauchcenter Nullzeit in Duisburg. Een 2.400m² en 6,5 meter diep zwembad.

Kado Tip!

Geef een introductieduik kado!