Op zaterdag 03-03-2018 was het zo ver. Met de duikclub Happy Bubbles naar Todi Belgie.

We hadden om 09.30 uur afgesproken bij tankstation Het Kempke. Toen iedereen op de afgesproken plaats ( Roland, Brigitte, Vince, Verena, Brigitta en Patrick) was, gingen we richting Eindhoven. En via een kleine D-tour kwamen om 11.15 uur bij Todi aan. De reis op zich zelf was al mooi. Vooral de plaats Beringen (waar Todi is gevestigd ) is mooi om doorheen te lopen. Er is ook een oude mijnschacht.

Om 11.45 kregen we ons pols bandje. We kregen uitleg van de receptioniste wat de bedoeling was. Roland, Verena en Brigitta gingen snorkelen en Brigitte, Vince en Patrick gingen duiken. Om 12 uur checkte we ons in om vervolgens direct om te kleden. Daarna met de lift naar de 4de om vervolgens ons aan te kleden voor het snorkelen en duiken. Doordat Roland en Brigitta geen ervaring hadden om een duikpak aan te trekken, moest er een beetje geholpen worden. De duikers lagen vrij vlot in het water en de snorkelaars kwamen vlak achter ons aan om ook een natpak te halen.

Doordat je met een vrij grote groep gaat die in een tijdsbestek van 2 uur gaat duiken zou je denken dat het dan druk is. Gelukkig viel dit reuze mee. We konden goed en relaxt duiken met uitzicht op heel veel mooie vissen.

Om 14 uur hebben we uit gecheckt en onder het genot van een koffie hebben we de duik en snorkelsessie besproken. Rond 14.45 uur gingen we weer huiswaarts.

Al met al een zeer geslaagde dag!

Kado Tip!

Geef een introductieduik kado!