In de vroege ochtend is de activiteitencommissie al in de weer om de voorbereidingen voor het grote evenement op te tuigen. We verzamelen ons bij Slijk-Ewijk, gelukkig heeft de crisis ook bij het beheer van Slijk-Ewijk toegeslagen…….NOT. Toegang op het terrein is nu ook buiten het hoogseizoen vijfhonderd eurocent. Ik schrijf het even voluit om de impact van het bedrag goed door te laten dringen. Na de bankrekening leeg te hebben getrokken, want je kunt tegenwoordig wel pinnen, krijgen we toegang tot het terrein.

Het weer is wat minder dan eerste paasdag, maar onder water is het toch nat, dus die paar druppels maken ons niet gek. Langzamer hand komen de leden binnen druppelen. In een korte briefing laten we weten wat de bedoeling is van de paasduik. Nadat we de rebus samen met Geert-Jan en Jacques te water hebben gelaten, laten ze een boei opstijgen om aan te geven waar ze zitten. Makkelijker kunnen we het niet maken. Op de kant kunnen de buddyparen het kompas op de boei schieten en daarmee onderwater de route bepalen. We zijn allemaal ervaren duikers, dus appeltje eitje, mag je verwachten. Niets blijkt minder waar, van de vijf buddyparen zijn er drie die er aangekomen zijn.

Nadat alle puzzelstukken van de rebus zijn verzameld en gecombineerd is het mogelijk om een prachtige volzin te maken, die na afloop uiteraard wordt genoteerd om te komen tot een prijsuitreiking. Echter de zin alleen is niet voldoende om de volledige punten binnen te slepen. Ook de route die gevolgd is tijdens het duiken is onderdeel van de puntenscore. Na een ingewikkelde beoordeling van de resultaten zijn wij als activiteitencommissie tot een eenduidig besluit gekomen.

Op de derde plaats zijn geëindigd John en Rob Kuijer, zij hadden helaas de zin niet goed en zijn ook niet op de juiste plaats uitgekomen. Op de tweede plaats zijn geëindigd Amanda en Rob, zij hadden de zin volledig ontrafeld, maar hebben niet de juiste koers aangehouden. De eerste plaats is voor Sanne en Ernst, zij hadden de zin goed en zijn ook nog een op de juiste plaats uitgekomen. We vinden het toch wel een knap resultaat dat van de 31 aanwezigen er maar liefst twee de opdracht juist uit hebben kunnen voeren. Om iedereen gerust te stellen, normaal gesproken worden leden van de activiteitencommissie bij voorbaat al uitgesloten van de uitslag. Echter we konden het niet over ons hart verkrijgen om de enigste die het wel goed hadden uit te sluiten van de stand. Bovendien was Ernst niet betrokken bij de samenstelling van de rebus. Waar maak ik mij overigens druk om, over de uitslag kan niet worden communiceert.

Toch nog een klein puntje van kritiek, tot kort voor de start van de paasduik hadden we 9 inschrijvingen, op basis van deze inschrijvingen, met in acht neming van een paar extra hebben we ingekocht. Omdat de opkomst behoorlijk hoger was dan het aantal inschrijving (31) hebben we de vrouw van Geert-Jan moeten verzoeken om nog pannenkoeken in te kopen. Zij is speciaal voor ons naar de winkel gegaan en heeft nog extra ingekocht. Via deze weg wil ik haar namens de activiteitencommissie bedanken voor haar inzet. Ook wil ik iedereen oproepen om tijdig in te schrijven bij activiteiten. Wij doen ons uiterste best om de activiteiten zo goed mogelijk te laten verlopen, maar hebben daarbij jullie steun nodig.

Om positief af te sluiten, de honderd pannenkoeken waren binnen “no time” naar binnen gewerkt. Vooral de stroop op de pannenkoeken deed het goed. Na een paar keer van hand naar hand te zijn gegaan was de stroopfles aan de buitenkant even plakkerig dan aan de binnenkant. Echter dat had je pas in de gaten nadat de fles was doorgegeven. Het blijft behelpen……. Ik wil langs deze weg iedereen bedanken die zich tijdens deze dag hebben ingezet. Ook de duikers die absoluut nodig zijn om het überhaupt een geslaagde dag te laten worden.

Graag tot een volgende keer aan de waterkant.

Bas Visser.

Kado Tip!

Geef een introductieduik kado!