Hoewel PADI een voorvechter is van het buddy systeem zijn er ook situaties te bedenken waarbij dit niet mogelijk is en je moet terugvallen op jezelf. Duikers bij wie het zelfstandig duiken voor kan komen zijn bijvoorbeeld: wrakduikers, technische duikers, fotografen, maar ook divemasters en instructeurs die met cursisten duiken.

De Self Reliant Diver is voorbereid om zichzelf te kunnen redden, maar ook om samen met een buddy de duik tot een goed einde te brengen. Het Self Reliant programma is een afgeleide van het tech-diving waarbij je altijd jezelf kan redden en je voldoende bij je hebt om ook je buddy van lucht te kunnen voorzien in noodsituaties.

PADI Specialty - Self Reliant DiverTijdens de Self-Reliant Diver-cursus leer je meer over potentiële risico's van soloduiken en over de noodzakelijke backupapparatuur. Tijdens de drie bijbehorende duiken leer je de vaardigheden die nodig zijn om onafhankelijk van een buddy te kunnen duiken en alles om een betere buddy te zijn voor andere duikers.

De cursus bestaat uit één avond of dagdeel theorie en drie duiken die op één dag gemaakt worden als het weer het toelaat.

Deze cursus kan alleen gedaan worden door duikers die:

  • in het bezit zijn van het PADI Advanced Open Water brevet of vergelijkbaar brevet
  • minimaal 18 jaar oud zijn
  • minstens 100 duiken gemaakt hebben.

De kosten voor de PADI Self Reliant Diver cursus zijn: € 249,= (Happy Bubbles leden krijgen 10% korting). De cursusprijs is inclusief het gebruik van een Stage-Bottle met ademautomaat.

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Kado Tip!

Geef een introductieduik kado!