Emergency First Response

Emergency First Response

Reanimatie en Eerste Hulp: Emergency First Response Primaire en Secundaire zorg.

In ons dagelijks leven, maar zeker als we me met avontuurlijke sporten te maken hebben, lopen we allemaal de kans om in een situatie terecht te komen waar zich een ongeval voordoet. Wat doe jij dan in zo?n geval? Blijf jij staan kijken of schiet je te hulp om de  verlevingskans van het slachtoffer zo groot mogelijk te maken?

Deze opleiding is geschikt voor de duiker en de niet-duiker. Je leert in de Emergency First Response cursus bijvoorbeeld hoe te handelen bij een hartstilstand, verwondingen, shock, verstikking, etc. Als extra toevoeging leren we je gebruik te maken van een AED (Automatische Externe Defibrillator).

Al dit serieuze werk leren wij je aan in een gezellige, maar vooral ontspannen sfeer.

Om in de toekomst hulp te mogen blijven verlenen, moet je iedere 2 jaar deelnemen aan een herhalingscursus, om je vaardigheden en de theorie op peil te houden en om je bekend te maken met de laatste wijzigingen in de wet- en regelgeving.

Het studiemateriaal (De Primary and Secondary Care Manual en DVD) blikt vooruit op de te oefenen scenario’s en geeft stapsgewijze demonstraties van de vaardigheden.

Door zelfstudie en met name het oefenen van  vaardigheden met een instructeur, bouw je zelfvertrouwen op en werk je aan vaardigheden voor het geven van elementaire hulpverlening. We gaan vooral praktisch te werk. Nadat alle theorie behandeld is, alle vaardigheden in levensechte scenario’s geoefend zijn en het eindexamen succesvol is afgerond, ben jij Emergency First Responder!

Opleiding gegevens

Duur

2 avonden of 1 dag

Vooropleiding

Geen

Inclusief

Studiemateriaal, EFR brevet

Minimale leeftijd

Geen

Geïnteresseerd?

Duik in de wereld van levensreddende vaardigheden met de Emergency First Response-cursus! Ontwikkel essentiële EHBO-technieken, oefen noodscenario’s en ervaar opwinding terwijl je wordt begeleid door een ervaren EFR-instructeur. Deze cursus omvat scenario’s zoals reanimatie, eerste hulp bij verwondingen en meer. Klaar om jezelf onder te dompelen in levensreddend avontuur? Meld je nu aan!

Scroll naar boven